Blog

Ha követtek minket a social mediában, akkor már láthattatok két bejegyzést az elmúlt időben a kapszula gardróbról. A tudatos vásárlás jegyében kifejezetten szuper választásnak tartjuk ezt a fajta megoldást, ha viszont eddig még nem ismerted, miről is szól ez az elv, akkor mesélünk róla egy kicsit. 

Miért is jó az OEKO-TEX minősítés?

Nagyon örültem, amikor nem olyan régen anyagvásárlás során találtam rengeteg öko-text minősítésű anyagot, ezért gyorsan le is csaptam rájuk. Miközben a varrodába tartottam azonban eszembe jutott, hogy valószínűleg sok fogyasztó nem tudja, hogy mit is jelent ez a minősítés fogyasztási szempontból, ezért ma hoztam neked egy rövid ismertetőt, hogy miért is érdemes ilyen minősítéssel ellátott darabokat választani.

A Te ruhádnak milyen az energiája? 

Ha azt gondolod, hogy ez most egy spirituális cikk lesz az energiákról, akkor itt meg kell, hogy állítsalak, ez a bejegyzés ugyanis arról fog szólni, hogyan hat a ruha útja az energiáira. Ahhoz viszont, hogy ezt a kérdést meg tudjuk válaszolni, először is végig kell vennünk a ruhák utját. 

Az utóbbi években erősen teret hódított magának a test pozitivitás és az önelfogadás. Szépen lassan rájöttünk az eltelt idő alatt, hogy amit a közösségi médián látunk, az nem mindig valós és egyre kevésbé menő szétretusálni a tested a képeken. 

Amiről viszont kevesebb szó esik a maga az önelfogadás “hogyan” része, ugyanis hiába a rengeteg remek poszt és cikk arról, hogy fogadd el magad, azonban sok év után jöttem rá arra, hogy a közhelyekkel ellentétben, mit is jelent ez számomra a valóságban. 

A 2000-es évek küszöbén robbant be itthon a köztudatba a fast fashion, azonban ekkor még mindig főként a lokális gyártásban hittek az akkor népszerű magyar ruhamárkák. 

A fast fashion sikere többnyire annak volt köszönhető, hogy folyamatosan változatos árukészlettel tudtak dolgozni, elérhető áron, ami akkoriban kiemelkedő újdonságnak számított, valamint ezen cégek által elérhetővé vált itthon is a “külföldi divat”. 

0. Blog

Ha most ezt olvasod, ez neked nagyon új lehet… Hát nekem is az.

Sosem írtam még ilyen fontos mondanivalójú heti rendszerességgel megjelenő BLOG-ot, de a saját márkámról és magamról ki tudna hitelesebben írni, mint ÉN?