Blog

A Te ruhádnak milyen energiája van?

2022.07.29 13:39
A Te ruhádnak milyen energiája van?

A Te ruhádnak milyen az energiája? 

Ha azt gondolod, hogy ez most egy spirituális cikk lesz az energiákról, akkor itt meg kell, hogy állítsalak, ez a bejegyzés ugyanis arról fog szólni, hogyan hat a ruha útja az energiáira. Ahhoz viszont, hogy ezt a kérdést meg tudjuk válaszolni, először is végig kell vennünk a ruhák utját. 

Nyilván ahány cég, annyi féle életút egy ruha esetében, azonban a nagy cégekben, akik tömeggyártással termelnek rengeteg hasonlóság van a gyártási folyamatokban. 

Egy nagy cég vagy akár fast fashion márka esetében a ruha gyártósorokon megy végig, jobb esetben egy hatalmas varrodában - ami leginkább egy gyárhoz hasonlít - varrják készre. Rengeteg cégről derült ki az utóbbi évek során, hogy nem etikus a munkavállalók foglalkoztatása, sokszor éhbérért, embertelen körülmények között készülnek a ruhák, ezáltal maradnak a cég termékei megfizethetőek. Szerencsére ez a helyzet javulni látszik, azonban a jelenlegi helyzet is finoman szólva aggasztó. Mivel a vásárlók hozzászoktak az olcsó darabokhoz, ezért a cégek az anyagminőségen, a tömegtermelésen és a munkavállalókon igyekeznek spórolni. A folyamat végén, mit gondolsz, milyen energiája van egy így elkészült ruhadarabnak?

A nagymama főztje...

Hogy biztosan értsd, miről beszélek, mielőtt rátérek az ellenpéldára, szeretnék mutatni egy példát.  Lehet, hogy neked is ismerős az, amikor gyerekként azt mondta anyukád vagy a nagymamád, hogy a szeretettől lesz olyan finom az étel vagy a sütemény. Nos dióhéjban ez a Vivawell ruhák titka is. 

Többször szóba kerül, hogy miért nem térünk át a nagytételes gyártásra, viszont azt érzem, hogy ezzel a Vivawell elveszítené a lelkét. A ruháink útját nálam jobban senki nem ismeri, hiszen minden folyamatnak valahogy a részese vagyok. Amikor megrajzolok egy ruhát, már akkor látom magam előtt, hogy milyen boldog lesz majd benne a vásárló és ennek megfelelően tervezem. Az anyagért is mi magunk megyünk, minden egyes anyagot kézzel válogatunk, hogy biztosan minden tökéletes legyen. Ha tömegtermelésre térnénk át, valószínűleg többet tudnánk előállítani alacsonyabb áron, azonban jelenleg több tehetséges varrónőnek is munkát tudunk biztosítani a vállalkozásunkkal. Amint elkészülnek a varrodában a ruhák, kézzel címkézem fel az összeset. A hála egy elcsépelt szó manapság, azonban én minden egyes eladott ruhánál hálás vagyok a vásárlásért, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy nagyon sok embernek adjunk munkát. A ruháinknak lelke van. Nem azért, mert ez egy jó marketing szöveg, hanem azért, mert a termelés során szeretettel kezeljük a termékeket az első perctől kezdve. 

Szeretettel készült

Azt gondolom, ha kisvállalkozótól vásárolsz bármilyen terméket, annak mindig más lesz az energiája, mintha nagy cégtől vásárolnád meg ugyanezt. A kisvállalkozónak minden egyes vásárlás, minden egyes darab számít, hiszen ettől függ a megélhetése, ez az, amit igazán szeret csinálni, amit pedig egy nagy cég ruháin soha nem fogsz érezni, az nem más, mint a szeretet és odafigyelés, amivel a ruha készült. 

Ha a ruha energiáját a folyamatok adják, ahogy az adott darab készül, akkor a Te ruhádnak milyen az energiája?